Badan Latihan Dakwah Islamiah (BALADI)
Assalamualaikum. Kami gembira anda bersama kami. Daftar Baladian Di Sini!!!
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Gallery


Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Salam ukhuwah fillah
by adeq Tue Dec 18, 2012 10:03 am

» borak blogspot..
by abdullah zubair Sat Sep 08, 2012 2:16 am

» Salam Ta'aruf
by remaja sufi Thu Sep 06, 2012 11:05 pm

» Avacs Live Chat
by not Mon Jun 11, 2012 9:29 pm

» KERANA CINTA...AKU TOLAK MAULID!
by mada crew Fri Feb 18, 2011 3:52 am

» apakah hukum mempelajari bahasa arab??
by mada crew Fri Feb 18, 2011 3:14 am

» أشهد أن محمدا عبد الله ورسوله.
by mada crew Thu Feb 17, 2011 5:19 am

» MARI MENGENAL SAHABAT SAHABAT RASULULLAH ALAIHISSALAM.
by mada crew Wed Dec 22, 2010 7:24 pm

Affiliates

Projek Animasi BALADI

View previous topic View next topic Go down

Projek Animasi BALADI

Post by Ustaznun on Wed Sep 10, 2008 6:46 pm

Nik Mohd Syamim Iylia Mat Yusoff wrote: 2008/9/9 ibn.yusuf@yahoo.com

Salam Alayk wr wbt..
Kami dari BADAN LATIHAN DAKWAH ISLAMIAH (BALADI)..
Berbesar hati untuk mempelawa dan memohon
sedikit sumbangan daripada saudara untuk menghasilkan
design web BALADI bagi sesi 2009 menggunakan FLASH..
terutama bahagian intro masuk ke web dan banner web BALADI..
itupun jika saudara tidak keberatan untuk menolong kami...

kami turut sertakan beberapa fail wmv sebagai contoh tema
yang ingin digunakan pada web BALADI 2009...

Ustaznun
Admin

Number of posts : 9
Age : 32
Location : Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Johor
Points : 0
Reputation : 0
Registration date : 08/09/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Projek Animasi BALADI

Post by Ustaznun on Wed Sep 10, 2008 6:53 pm

Awal bulan 11 ana dah mula exam. Akhir bulan 11 baru ana bole mula buat flash. InsyaAllah kalau xde aral, awal @ pertengahan bulan 12 bole siap. Pape pun kita hanya merancang, Allah yang menentukan.

Untuk montaj (intro),ana sebagai seorang animator perlukan tema mesej yang nak disampaikan mengenai baladi dalam jarak masa 5 - 10 saat tayangan montaj tu. Gambar2 pengenalan seperti logo, objek2 simbolik baladi serta bangunan @ persekitaran yang melambangkan baladi (seperti bilik kelab & taman yang dikelola oleh baladi), gambar2 aktiviti utama baladi (spt usrah, ceramah @ sbg nya). Perlu juga disertakan moto baladi, visi & misi serta kata2 keramat dalam baladi.

Mungkin tidak semua data yang disenaraikan itu akan ana gunakan dalam animasi montaj tersebut tetapi lebih banyak pilihan yang ana ada dari kepelbagaian data yang diberikan, lebih baik kualiti animasi yang dapat dihasilkan. Ana akan gunakan bahan2 yang sama untuk hasilkan banner web.

Jadi, bila agaknya ana bole dapat semua bahan tersebut secara full?

Ustaznun
Admin

Number of posts : 9
Age : 32
Location : Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Johor
Points : 0
Reputation : 0
Registration date : 08/09/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Projek Animasi BALADI

Post by Admin on Fri Sep 12, 2008 4:30 pm

insya'allah.. erm, kalau nak bagi melalui email mungkin x muat..
insya'allah akhi bleh bg alamat rumah akhi kat ana melalui email ana
ibn.yusuf@yahoo.com.. insya'allah ana bungkuskan sbeberapa segera..
insya'allah..
avatar
Admin
Webmaster

Number of posts : 25
Location : Pulau Melaka, Kelantan
Points : 3
Reputation : 1
Registration date : 04/01/2008

View user profile http://baladi.niceboard.net

Back to top Go down

Re: Projek Animasi BALADI

Post by Ustaznun on Tue Oct 21, 2008 11:10 am

Erm, MADA dah tutup...jadi projek ni dibatalkan la kiranya? @ macam mana?

Ustaznun
Admin

Number of posts : 9
Age : 32
Location : Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Johor
Points : 0
Reputation : 0
Registration date : 08/09/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Projek Animasi BALADI

Post by Admin on Tue Mar 17, 2009 10:55 am

Ustaznun wrote:Erm, MADA dah tutup...jadi projek ni dibatalkan la kiranya? @ macam mana?

mmg mada da tutup namun pjuangan dakwah blom b'akhir~
avatar
Admin
Webmaster

Number of posts : 25
Location : Pulau Melaka, Kelantan
Points : 3
Reputation : 1
Registration date : 04/01/2008

View user profile http://baladi.niceboard.net

Back to top Go down

Re: Projek Animasi BALADI

Post by sufiah on Tue May 19, 2009 5:25 pm

Assalamualaikum
blh tnye npe tutup projek nie ana baru nk join...
kalo ader pape ana leh tlg...

salammahabbah Very Happy


sufiah
Sahabat Baru BALADI
Sahabat Baru BALADI

Number of posts : 1
Points : 1
Reputation : 0
Registration date : 19/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Projek Animasi BALADI

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum